27 Ağustos 2016 Cumartesi

Beşiktaş ve şampiyonlar liginde ki rakipleri!

Beşiktaş ve şampiyonlar liginde ki rakipleri!
Beşiktaş ve şampiyonlar liginde ki rakipleri!


2015-2016 sezonunun şampiyonu olarak şampiyonlar liginde direkt katılma hakkı kazandığı için Beşiktaş şampiyonlar ligine ön eleme turlarında maç yapmadan gruplardan başlayacak bu bir bakıma iyi bir bakıma kötü.


İşin iyi tarafı 'x' bir takımın sürpriz performansı sonucu elenip hüsran yaşamadık. İşin kötü tarafı ise takımın ne kadar hazır olmadığını ancak ligin ikinci haftası oynan Konyaspor maçındaki oyunla görebildik.

Yönetim her ne kadar eski yıllara nazaran isabetli ve takıma direkt olarak katkı verebilecek (Demba BA, Mario Gomez, Marcelo gibi) transferler yapıyor olsa da bu sene herkesin malumu transferler bir hayli gecikti.

Ayrılan oyuncular (Mario Gomez, Sosa, Gökhan Töre) düşünülünce takım ciddi bir güç kaybı yaşıyor. Yeni transferler Talisca ve Aboubakar çabuk uyum sağlayamaz ise durum vahim. Nasri ve Caner Erkin isimleri geçiyor ama resmiyet kazanmadıkları için bu transferleri konuşmakta yazmakta kendin söyle kendin dinle gibi bir şey benim için.

Gelelim yazımızın ikinci kısmı olan şampiyonlar ligi B grubunda ki rakiplerimize;

-Benfica
-Napoli
-Dinamo Kiev

BENFİCA (Sport Lisboa e Benfica)
BENFİCA (Sport Lisboa e Benfica)

BENFİCA (Sport Lisboa e Benfica)

 Portekiz'in Lizbon şehrinde kurulmuş bir spor kulübüdür. Maçlarını Lizbon'da 65.647 kişilik Estádio da Luz stadında oynayan kulübün renkleri kırmızı-beyaz, amblemi kartaldır. Ülke içinde, 34 Portekiz Ligi, 25 Portekiz Kupası, 4 Portekiz Lig Kupası ve 4 Portekiz Süper Kupası kazanmıştır. 1972-73 ve 1977-78 sezonlarında 30 maçlık lig maratonunda ligi namağlup şampiyon olarak tamamlayan ilk ve tek Portekiz kulübü olmuştur.

Ulusal alanda 1950 yılında Latin Kupası, 1960-61 ve 1961-62 sezonlarında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı müzesine götüren kulüp, ayrıca 1961 ve 1962'de Kıtalararası Kupa, 1962-63, 1964-65, 1967-68, 1987-88, 1989-90 sezonlarında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 1982-83 sezonunda UEFA Kupası, 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci olmuştur.

Çok yönlü bir spor kulübü olarak Benfica bünyesinde, Basketbol, Çim Hokeyi, Futsal, Voleybol, Hentbol, Plaj futbolu, Rugby, Bisiklet ve Sutopu gibi branşları da barındırmaktadır. Futboldaki başarıları ve popülaritesi ile Portekiz'deki 3 büyükler arasından sıyrılarak en çok taraftar topluluğunu elde etmiştir. Benfica 111.100.000 €'luk yıllık cirosu ile gelir açısından dünyanın en zengin yirmi ikinci futbol kulübüdür.[1]

Kulüp üye sayısıyla İngiliz kulübü Manchester United'ı geçerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir, daha önce Manchester United'ın elinde olan 152.000'lik rekoru, 160.000 kişiyle geçen kulüp her sene bu üyeliklerden 15 milyon € gelir elde etmektedir. Bu oran kulübün gelirlerinin yaklaşık yüzde 14'ünü karşılamaktadır.[2]

Sloganları, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin de kullandığı "E Pluribus Unum" (Birlikten kuvvet doğar) dur.

Portekiz liginin üç büyük kulübünden bir olan ve Avrupa kupalarındaki tecrübeleri ile bence en çok dikkat edilmesi gereken rakibimiz ama asla yenilmez değiller.

NAPOLİ (SSC Napoli, Società Sportiva Calcio Napoli)
NAPOLİ (SSC Napoli, Società Sportiva Calcio Napoli)

NAPOLİ (SSC Napoli, Società Sportiva Calcio Napoli)

İtalya'nın Napoli şehrinde 1926'da kurulmuş futbol kulübüdür. Kulüp, tarihinin büyük çoğunluğunu geçirdiği ve şu anda yer aldığı İtalya Ligi'ni 1986–87 ve 1989–90 sezonlarında olmak üzere iki kez kazandı. Napoli takımı 5 kez İtalya Kupası, 2 kez İtalya Süper Kupası, 1989-90 sezonunda UEFA Kupası'nı müzesine götürdü. Kulüp Güney İtalya'nın en başarılı takımı olmakla birlikte, İtalya'nın en çok destekçisi olan 4. kulübüdür. Kulüp 2013 yılındaki 116.4 milyon euroluk değeriyle ülkenin 5., dünyanın 22. en değerli kulübü durumundadır.

Kulüp 1964'e kadar kullandığı Associazione Calcio Napoli (Napoli Futbol Derneği) isimini o yıl Società Sportiva Calcio Napoli'ye çevirdi. 2004 yılında kulübün başkanlığına geçen Aurelio De Laurentiis, takımın adını Napoli Soccer olarak değiştirse de 2006'da yeniden Società Sportiva Calcio Napoli adına geri dönüldü. 2004'te iflas ederek Serie C1'e düşen kulüp 3 yıl gibi kısa süre içerisinde toparlanıp yeniden Serie A'ya dönmeyi başardı.

Napoli, G-14'ün yerine kurulan Avrupa Kulüpler Birliği'nin bir üyesidir. Ayrıca Deloitte Futbol Para Ligi'ne göre Napoli, 2014 yılı verilerine göre dünyanın en zengin 14. kulübüdür.

Kulübün marşı "'O surdato 'nnammurato" (Aşık asker)'dur.

Napoli geçtiğimiz yıllarda yaptığı ciddi yatırımın karşılığını alamadığı gibi en önemli oyuncularından bir olan Avrupa liglerinde ki bence en iyi 5 forvetten biri olan Gonzalo Higuain'i de Juventus'a satmak zorunda kaldığı için bence çok zor bir rakip değil. Her ne kadar İtalya Ligi ve İtalyan takımları son yıllarda düşüşte de olsa unutulmama ki her düşüşün elbet bir de kalkışı olacaktır. Umarım o kalkış bize karşı olmaz. Şaka bir yana karşınızdaki takım bir İtalyan takımı İtalyan takımlarını hafife almak her zaman için ciddi hezimetlere sebep olabilir.

DİNAMO KİEV (FK Dinamo Kyiv)
DİNAMO KİEV (FK Dinamo Kyiv)

DİNAMO KİEV (FK Dinamo Kyiv)

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 1927 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. Ukrayna futbolunun en başarılı futbol kulübüdür. 80'li yıllarda "Yüzyılın Takımı", "2000'li Yılların Takımı" olarak nitelendirilmişlerdir. SSCB döneminde de en çok kupa kazanan futbol takımıdır.

Eski Sovyet efsanesi Dinamo Kiev her ne kadar eski gücünde olmasa da son dönem Rus ve Ukrayna liglerinde yapılan yatırımlar ve oynana futbolun karşılığı olarak ciddi anlamda takip edilen bir ligde mücadele ediyorlar ve iyi oyuncuları en azından bizden daha kolay buluyorlar bu futbolun romantik kısmı idi ama asıl dikkat çekmek istediğim grubun belki en zayıf halkası gibi görünüyor olabilirler ama dikkat edilmez ise hezimet yaşatabilecek potansiyelde bir takımdır.

Sonuç olarak B grubu takım güçleri karşılaştırılınca herkesin herkesi yenebileceği bir grup. Gruptan kimin çıkacağını takımların anlık form durumları belirler bence o sebeple Beşiktaş'ın transferi bir an önce bitirip yeni transferlerini olabildiğince hızlı bir şekilde takıma adapte etmeli yoksa işin sonu hüsran olur. 

Birde mümkünse Türk takımlarının kuralarını bundan sonra hep Roberto Carlos çeksin :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder