14 Eylül 2014 Pazar

Kendini taraftar sananlar!

Kendini taraftar sananlar!

Futbolla ilgili ülkemizde altyapıdan üst yapıya bir çok konu ve sorun hakkında tartışabiliriz ama taraftar vandallığı hakkında konuşmamalıyız.


Daha geçmiş vukuatlarımız ortadayken bu gün Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynan U19 maçında yaşanan olaylar Türkiye de sporun bırakın sporu futbol sevgisi kelimesinin ne kadar içi boş bir kelime olduğunun en büyük ispatıdır.

Bu kaçıncı olay bilmiyorum kendilerine taraftar diyen daha doğrusu kendilerini taraftar sanan bu adamlar, bu zihniyet en tepedeki yöneticiler de bile fazlasıyla mevcutken daha çok bu tip olayların baş aktörleri olurlar.

Bizde böyle bu tip olaylar üzerine bu adamları kınamaya devam ederiz bizim spor kulüplerimiz değil mi saha da oynayan siyahi rakip takım oyuncularına muz sallama marifeti ile ırkçılığın daniskasını yapan taraftarlarını yanlarına alıp basın önünde aklamaya çalışanlar daha ne konuşuyoruz tabi ki de boş konuşuyoruz.

Bu adamlar ya da kendini taraftar sanan bu serseriler eğer yönetimler istesin bırakın sahaya dalmayı, taşkınlık yapmayı statların, tesislerin bile önünden bile geçemezler ama ne yapacaksın bu dünya menfaat dünyası.

Blogun ilk yazısını böyle tatsız bir konu hakkında yazmak istemezdim ama maalesef bu ve benzeri olaylar bizim futbol kültürsüzlüğümüzün içerisinde yakın geçmiş ve yakın gelecekte sıklıkla karşılaşacağımız durumlar.

Ama durumları çözecek olanlar bizleriz yani futbol severler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder